Vakantie Appartementen Calpe    
Vakantie appartementen in Calpe op hoog niveau 

Vakantie Appartementen Calpe heeft 15 bezienswaardigheden voor je:

1) Verken de oude binnenstad van Calpe

Het voormalige vissersdorpje Calpe heeft een klein maar schilderachtige centrum. De oude binnenstad is iets hogerop gelegen en is een wirwar van smalle straatjes met lekkere restaurants, gezellige cafeetjes en boetiekwinkeltjes. Hier en daar zal je ook muurschilderingen spotten op huizen die verwijzen naar de stadsgeschiedenis. Wandel ook zeker eens naar de Carrer de Puchal waar je heel wat traditionele Spaanse vissershuisjes kan bezichtigen en waar de trappen geverfd zijn in de kleuren van de Spaanse vlag.

Vakantie appartementen Calpe • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe
 • Vakantie Appartementen Calpe2) Parque Natural del Peñon de Ifach

Peñón de Ifach is een grote indrukwekkende rots die trots 332 meter uitsteekt boven het helderblauwe water van de Middellandse Zee. De rots is verbonden met het vasteland door een landengte. Peñón de Ifach is één van de kleinste natuurreservaten van Europa, maar trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. In het nationaal park kan je ook zeldzame fauna en flora spotten. De kalkstenen rots wordt ook wel gezien als het symbool van Calpe en domineert de skyline van Calpe

Rotsklimmen op de Peñon de Ifach

Hou je wel van een stevige wandeling? Dan kunnen we aanraden om deze rots te beklimmen tijdens je bezoek aan Calpe. Deze wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag (afhankelijk van je tempo natuurlijk) en brengt je tot de top. Eenmaal je de top van de rots bereikt hebt, kan je genieten van een . Wil je de mooiste zonsondergang spotten over de Costa Blanca? Dan moet je bij de Peñon de Ifach zijn! Neem water en zonnebrandcrème mee, er is geen horeca en weinig schaduw op de berg.


3) Flaneer over de boulevard van Calpe

De boulevard van Calpe wordt omringd door palmbomen, gezellige winkeltjes en tal van resorthotels. Ook ’s avonds is de boulevard een leuke plek om te wandelen. Terwijl je geniet van een mooie zonsondergang, kan je hier en daar een live muziekconcertje meepikken die zorgen voor een extra leuke sfeer. Genoeg gewandeld? Neem dan gerust plaats op een van de terrasjes van de restaurants waar je lekker kan dineren.

Vakantie Appartementen Calpe


4) Bezoek het Edificio La Muralla Roja

La Muralla Roja betekent letterlijk “De Rode Muur” en is een postmodern appartementcomplex in Manzanera op wandelafstand van Calpe (10 minuutjes). Dit gebouw werd ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Bofill in 1973. Het ontwerp van het gebouw verwijst naar de architectuur van de Noord-Afrikaanse kasba’s.

ARCHITECT RICARDO BOFILL

 

Vakantie Appartementen Calpe


5) Maak een catamarancruise langs de kust van Calpe

Wil je de prachtige kustlijn van Calpe op een andere manier leren kennen? Dan raden we aan om een catamarancruise te maken. Een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Verken de verschillende baaien, geniet van een wijntje en het uitzicht op de kust en spring tussendoor eens in het helderblauwe water ter afkoeling.

Ontdek de leukste boottochten in Calpe aan de Costa Blanca:

DE LEUKSTE BOOTTOCHTEN

 

Vakantie Appartementen Calpe
Vakantie Appartementen Calpe

 


6) Klim naar het uitkijkpunt Mirador Morro de Toix

Waar vind je het mooiste panorama en vergezicht over Calpe en omgeving? Zonder twijfel moet je hiervoor naar het uitzichtpunt Morro de Toix zijn. Je bereikt het via een 5 km lang wandelpad dat duidelijk aangegeven wordt. Het laatste stuk is behoorlijk steil. Gelukkig zijn er touwen langs de rotsen om je vast te houden indien nodig.

Maar laat dat je zeker niet tegen houden, want eens je de top hebt bereikt, word je beloond met een fenomenaal zicht over de kustlijn van Calpe en de Costa Blanca. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is het zicht adembenemend. Neem bij deze wandeling water en zonnebrandcrème mee. Er is hier weinig schaduw.

 

Deze wandeling kun je hier downloaden:


WANDELING DOWNLOADEN

 

Vakantie Appartementen Calpe

 

7) Ontspannen op de stranden van Calpe

Calpe is de ideale bestemming als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Je vindt er zowel mooie stadsstranden als ruige zandstranden en verborgen baaien in de omgeving. Plof je handdoek neer op een van de stranden, neem een duik in het helder blauwe zeewater en geniet nadien van een lekker ijsje op de boulevard.

De mooiste stranden Calpe?

De beroemdste stranden in Calpe zijn: 'Playa del Arena Bol' en 'Playa de la Fossa'. Deze stranden staan bekend als ideale zandstranden voor het hele gezin.

Je vindt er ook verschillende baaien in de buurt zoals Cala Racó, Cala Calalga en Cala del Mallorquí.


Vakantie Appartementen Calpe8) Een visveiling bijwonen in Calpe

Wanneer je in Calpe op vakantie bent, is het een absolute aanrader om eens een visveiling bij te wonen. De visveiling vindt iedere maandag en vrijdag plaats om 17:00 en is een traditioneel evenement in Calpe. Je kan de veiling bijwonen op de vismarkt in de haven.

Hoe gaat zo'n visveiling in zijn werk?

a) De lokale vissersbootjes komen aan wal in een bepaalde volgorde.
b) Nadien worden de vers gevangen vissen in dozen geplaatst en op transportbanden gelegd om ten toon te stellen aan de mogelijke kopers.
c) Intussen krijgt het publiek informatie mee op verschillende schermen. Zo kan je bijvoorbeeld te weten komen welke boot welke vis gevangen heeft, maar je komt ook meer te weten over de vissoort zelf.
d) Wie een bod wil doen, kan dat aan de hand van een knop in te drukken op een afstandsbediening.

Wil je na deze visveiling zelf eens proeven van de lekkere vis die men hier vangt? Ga dan eens lekker dineren in een van de restaurants aan de haven waar je kan proeven van het rijke aanbod vis- en zeevruchtspecialiteiten.

Vakantie Appartementen Calpe
Vakantie Appartementen Calpe


9) Baños de la Reina de Calpe

Baños de la Reina de Calpe wordt vertaald als de Romeinse vindplaats van “de Baden van de koningin”. Deze poelen waren eigenlijk viskwekerijen die 2000 jaar geleden tijdens de Romeinse nederzettingen werden uitgevoerd. Vandaag de dag zie je nog enkele architecturale Romeinse overblijfselen maar kan je er vooral zwemmen in de natuurlijk baden.

De Baños de la Reina bestaat uit drie delen:

a) Roman Vicus, een romeinse villa waarvan slechts een deel opgegraven is.
b) Het 'Las Termas de la Muntanyeta' complex gelegen op de top van een golfbreker aan de kust.
c) En de 'Romeinse viskwekerijen'.

Vakantie Appartementen Calpe
Vakantie Appartementen Calpe


10) De middeleeuwse Torreó de la Peça

Middenin het centrum van Calpe, vind je de verdedigingsbastion https://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/.images%20(4)_1.jpg/picture-400?_=1895b3f7df8 Torreó de la Peca. Deze middeleeuwse toren diende in de 15e eeuw ter bescherming van vijandelijke aanvallen op Calpe. Vandaag de dag zit er een museum gehuisvest in het museum waar je tijdelijke tentoonstellingen kan bezichtigen.

Vakantie Appartementen Calpe


11) Las Salinas de Calpe

De Las Salinas van Calpe zijn ook zeker een bezoekje waard. De zoutpannen waren vooral belangrijk tijdens het Romeins tijdperk. Toen werd het zout gebruikt om etenswaren zolang mogelijk te bewaren. Enkele eeuwen later waren de zoutvlaktes nog steeds belangrijk voor onder meer de broodwinning van heel wat gezinnen. In 1993 werden de zoutvlaktes uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en vandaag de dag is het een populaire trekpleister in Calpe.

Wandel over de verschillende houten loopbruggen over de zoutvlaktes en spot hier de bijzondere fauna en flora. Neem je verrekijker dus zeker mee want jaarlijks zijn er heel wat trekvogels te vinden. Eén van de vogels die je hier kan spotten zijn de . De Salinas van Calpe zijn een unieke omgeving voor een mooie ochtendwandeling of fietstocht.

MEER OVER LAS SALINAS

 

Vakantie Appartementen Calpe
Vakantie Appartementen Calpe


12) Maak een daguitstap vanuit Calpe

Verblijf je meerdere dagen in Calpe? Dan kan je ook altijd de omgeving van onze badplaats verkennen. De Costa Blanca heeft namelijk verschillende leuke plekjes en steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten maar klik vooral ook op de link hieronder. Deze link brengt je bij de gids met geweldige uitjes en bezienswaardigheden in de Costa Blanca en rondom Calpe.

GIDS BEZIENSWAARDIGHEDEN COSTA BLANCA


13) Dagtrip naar Benidorm en Villajoyosa

Benidorm ligt op slechts 20 minuten rijden van Calpe en kijkt uit over bergen en een stralend blauwe zee. Wandel via de promenade naar het Balcón del Mediterráneo. Via een romantische trap ga je naar het balkon en geniet je van het prachtig uitzicht op de stranden, de haven en de kust van Benidorm.

Nadien kan je doorrijden (15 minuten rijden) naar het kleurrijke Villajoyosa. De oude wijk loopt over van de gekleurde vissershuisjes en doen je denken aan een oude ansichtkaart. Je vindt hier lange zandstranden en een prachtige promenade richting de haven.

Vakantie Appartementen Calpe
Vakantie Appartementen Calpe


14) Dagtrip naar Moraira

Moraira ligt op 20 minuten rijden van Calpe en is een kleine, idyllische badplaats . Er heerst een ontspannen sfeer in het pittoreske vissersdorpje en heeft een authentieke uitstraling. Het is nog vrij onbekend bij de toeristen waardoor het hier erg rustig is. Je vindt hier dan ook geen wijken met resorts en grote appartementsblokken.

Verder kan je naast het centrum ook het Castillo de Moraira bezoeken en de mooie haven. Of je kan het ook gewoon rustig aandoen en plaatsnemen op het gezellige strand ‘Playa El Portet’ en lekker genieten van het zonnetje.

Vakantie Appartementen Calpe


15) De Bonus tip! Moros y Cristianos feesten

Mocht je ooit de kans krijgen bezoek dan Calpe tijdens de https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.social.Youtube/images/thumbnail.svg Moros y Cristianos feesten. Een weekend vol feestelijkheden en tradities. op de zaterdag is groots  en onwaarschijnlijk mooi. De feestelijkheden vinden over het algemeen plaats in een weekend eind oktober. Bekijk vooral het YouTube filmpje hieronder, je krijgt dan een goede impressie van wat je kan verwachten.